Atelier fotografie de strada

Alexandra Muresan

Ateliere urmatoare

29 August 2022: Workshop in Cluj-Napoca cu maxim 5 participanti (2 locuri libere). Pentru detalii contacteaza-ma direct.

1-4 Septembrie 2022: Workshop in Bucuresti promovat de Academia F64. Detalii si inscriere la acest link.

 

Despre workshop

 

Organizez atelier de fotografie de strada cu grup restrans de participanti destinat fotografilor de nivel incepator si mediu care doresc sa invete cum sa abordeze acest gen de fotografie si au nevoie de idei si inspiratie. 

Focusul atelierului: estetica, elemente specifice fotografiei de strada, fotografiere impreuna cu studentii, cum sa alegem cele mai bune imagini. 
Acesta este inspirat din workshop-urile la care am participat ca si student, sustinute de fotografi apreciati pe plan mondial:
Nikos Economopoulos (Magnum Photos), Gueorgui Pinkhassov (Magnum Photos), Maciej Dakowicz (UP Photographers).
 

Pentru partea tehnica, la nevoie ofer sfaturi pentru folosirea cat mai usoara a aparatului foto. Partea teoretica este succinta si foloseste multe exemple. 

Prin limitarea la maxim 4 participanti voi putea sa ofer un nivel maxim de interactiune cu studentii in timpul iesirilor foto si sa dau feedbackul necesar in faza de selectie a fotografiilor.

 

1. Prezentare teoretica: 

   – ce este fotografia de strada 

   – estetica: compozitie in fotografia de strada; compozitii simple vs compozitii complexe

   – ierarhie vizuala

   – fotografia color vs alb-negru

   – combinatii de culori

   – lumina – cum influenteaza aceasta fotografia si cum abordam diferite tipuri de lumina

   – tehnica – idei pentru fotografii de strada 

   – modul de gandire al fotografului de strada: 

      – necesitatea de a trece la starea potrivita pentru fotografiere (incalzire)

      – ce facem daca nu ne simtim comfortabili sa fotografiem oameni straini pe strada?

   – spontaneitatea in fotografia de strada

   – cadrele din spatele unor fotografii personale reusite pentru a demonstra cum am ajuns la o anumita fotografie si de ce am ales-o 

   – toate sectiunile de mai sus vin cu exemple de fotografii 

2. Practica: 

   – prezentare portofoliu student

   – 1 sau 3 iesiri foto, in functie de preferinte

3. Review

   – review al fotografiilor din cadrul atelierului si alegerea celor mai bune imagini

   – idei de imbunatatire pentru fiecare participant

4. Resurse: link-uri, carti
 
Daca doresti sa participi, contacteaza-ma pe Facebook sau Instagram.
 

Workshopuri anterioare

Workshop Academia F64 – 23-24 iulie 2022

Workshop de grup cu o zi de iesire foto – 3 septembrie 2021

Diana Nistea

Facebook: Diana Nistea
Instagram: @diananistea
 
Cred ca ar trebui sa-i multumesc lui Alex si pe aceasta cale pentru experienta pe care mi-a oferit-o. Inchei workshopul cu el mult mai multumita decat ma asteptam sa fiu si cu foarte multe lucruri invatate, multe si diverse. Pentru mine conteaza mult rabdarea si faptul ca se poate adapta dupa nevoile fiecaruia, ca nu considera bine si rau, si ca ne invata si arata principiile stiute de el. E o experienta pe care-mi doresc sa o repet, si cred ca merita incercata de oricine doreste sa vada si alte lucruri cand se plimba.

Alexandra Muresan

Facebook: Alexandra Muresan

Instagram: @alexa.mrsn

In cadrul acestui workshop, Alex impartaseste pasiunea si cunostintele lui ample despre fotografia de strada, intr-un curs bine organizat, intens, cu multe informatii teoretice, practice si de critica fotografica.

Mi-a placut structura teoriei, unde fiecare tema a fost acompaniata cu exemple de fotografii ale marilor maestrii si unde am consultat albume foto si alte resurse online, foarte utile.

Partea practica a fost la fel de intensa. Am explorat orasul, am exersat diferite compozitii, am cautat cea mai buna lumina si subiecte inedite. M-a ajutat si selectia finala a fotografiilor, cu critica constructiva si motivatii clare despre ce merita pastrat.

Alex are calitati de profesor si doreste cu sinceritate sa ai cele mai bune rezultate. Faptul ca lucreaza cu un grup restrans de persoane, ii permite sa acorde cursantilor toata atentia necesara. Recomand acest curs si sunt sigura ca poate fi de folos multor persoane, indiferent de genul de fotografie pe care il practica.

Rezumat al workshopului

Ziua 1: Prezentare teorie, 4 ore
Ziua 2: Iesire foto: 3 ore dimineata, 4 ore dupa masa. Ne-am plimbat prin diferite cartiere ale Clujului. Ne-am oprit in acele locuri care ofereau cadre interesante (subiect, compozitie, lumina, culoare).
Seara am mers spre lacul de la Iulius Mall. Pe drum am intalnit o artista foarte interesanta si am rugat-o sa ne lase sa o fotografiem. Apoi am incheiat iesirea foto cu niste cadre in jurul lacului.
Ziua 3: Evaluare fotografii: 4 ore. Am ales fotografiile cele mai bune si am dat feedback pentru imbunatatire.

Workshop 1:1 – Alexandra Muresan

Workshop 1:1 – Alexandru Roibu – Georgia, 2018

Facebook: Alexandru Roibu

Prin 2018, cand am vrut sa aflu mai multe despre fotografia de strada, am participat la un workshop one to one cu fotograful Alexandru Ilea. Ceea ce a iesit in urma unei saptamani de fotografie in Tblisi Georgia, pot spune ca sunt printre cele mai faine imagini obtinute de mine.